2013. február 27., szerda

Mei tai


Hát el jött ez a nap is, amikor végre írhatok a mei tairól, amit én varrtam. Annak idején, amikor megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék megtanulni varrni az volt az első gondolatom, hogy készítek egy hordozót az én szám íze szerint. Korábban már készítettem egyet, de az nem úgy sikerült, amilyenre szerettem volna,. Ezért és a fórumbarátok bátorításának hatására nekiálltam újat varrni.
Egy korábbi postban szerepel a link, amely a kiinduló pontot szolgáltatta. A varrási módszert nagyon jól leírja, így ezt nem is nagyon részletezném.
Az anyagok.
  • a pántok és a testpanel 2 belső rétegéhez munkaruha vásznat használtam. Ezen felül szükség lehet még egy kis darabra az alvócsuklyához. 
  • a testpanel külsejéhez, valamint az alvócsuklyához használt dekorációs anyagnak nem kell erős vászonnak lenni, ide elég a pamut vagy pamut polietilén vászon. Találtam egy szép virágosat és volt itthon hozzá való kevéske zöld anyagom a csuklyához.
  • a pántok béleléséhez 2cm-es szivacsot használtam, egy székpárnányi darab elég.
  • a comb- és nyakrész kényelméről flíz gondoskodik
  • szükség van 100-as varrótűre és erős farmervarró cérnára
  • két szép festett fa gomb is kellett, amivel a csuklyát rögzítettem.
A pántok. 10 cm szélesek és 210 cm hosszúak, kb 10 cm-re nyúlnak be a testpanelbe a vállnál. A szivacsot célszerű letűzni, hogy a helyén maradjon. A derékrészbe csak addig tettem szivacsot, amíg a panel ér. A pántok végei 45 fokos szögben végződnek, hogy ezt elérjem egy derékszögű vonalzó volt a segítségemre.
A body v testpanel. 2 réteg erős vászon és egy réteg dekoranyag. A flízt kiszabtam, a nyaknál fordított trapéz, a comboknál félkör alakban, a méreteket nem tudom pontosan. A legbelső réteghez rögzítettem, így már nem zavartak, olyanok voltak, mintha ott sem lennének a további munka során. A végén letűztem őket a kívánt formájúra. Ennél elkövettem egy kisebb bakit, ugyanis tanulva az első mei tai hibáiból most előre megrajzoltam a kipárnázás formáját, hogy merre haladjon a tű. Igen ám, de az elkészült hordozóról sehogy sem tudtam eltüntetni a szabókréta nyomát. Ami pedig rózsaszín. Legközelebb szappant használok ehhez a melóhoz :)

  






Alvócsuklya. fordított trapéz alak, két réteg vászon, két gomblyuk és két zsinór. A két réteg vászonból az egyik lehet a pántanyag is, nálam ugye nem ez volt a helyzet, ahogy feljebb írtam. A zsinórokat a dekoranyagból készítettem, plusz a pántokra való fülecskéket is. Ez utóbbiakat én kézzel varrtam fel, nem néztem utána, mi lenne a technikája.

Egyáltalán nem nehéz megvarrni, az eredmény ellenben nagyon látványos, szép, szeretem. Ahogy elkészült el is vándorolt az egyik kedves fórumbarát anyukához és a 8 hónapos manójához tesztelésre, remélem átmegy a vizsgán ;)

6 megjegyzés:

  1. Fel szabad jelentkezni a vándorra? Én nagyon szeretnék :)
    Márkanév???
    Szupiügyes Mami vagy!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ne izélj Lassa elpirulok :))
    Naná hogy fel lehet iratkozni! Remélem segíteni fog a sajátod megvalósításában :)

    VálaszTörlés
  3. A mei tai egyszerűen csodálatos, mikor megláttam egyből beleszerettem:-))
    Na de most koncentráljunk a tesztelésre, szinte alig tudtam magamról levenni, és meglepetésemre a manókám is jól érzi benne magát, mikor már kötöm a derekamra egyből jön és kérezkedik fel, hát meg kel zabálni. Sokkal kiegyensúlyozottabb volt a mai napja, alig sírt, és ezt köszönhetem a mei tainak és eme csodás varrási tehetséggel megáldok anyukának, és a fórumos lányoknak, akik nélkül meg sem fordult volna a fejemben a hordozás, már csak azt bánom, hogy nem születése óta hordozom.
    Még egyszer köszönöm a lehetőséget, hogy elsőként tesztelhetjük.

    VálaszTörlés
  4. Babóca kiugrok a bőrömből örömömben!! Köszönöm a beszámolót! Olyan jó, hogy újabb hordozó mamival bővült a kis fórumközösségünk :D :D

    VálaszTörlés
  5. Névtelen2/28/2013

    Dalmi, nagyon szuper vagy! A tegnap esti nem jelent meg látom :( Ha beválik esetleg gyártasz többet is belőle?

    VálaszTörlés
  6. Köszi Beu! Ha beválik, akkor igen :D

    VálaszTörlés