2012. május 30., szerda

Bréking: A Gép megérkezett

Évek óta vágytam rá és most végre megérkezett. Megkaptam szülinapomra az első varrógépemet. Egy aukciós oldalon csaptunk le rá jutányos áron. Nem top márka, de a célomnak tökéletesen megfelel. És, hogy mi a célom? Hát természetesen az, hogy megtanuljak varrni is, ha már kötni és horgolni is sikerült a magam módján.
A futárt úgy vártam, mint egy 5 éves kisgyerek a Jézuskát és legalább olyan lelkesedéssel estem neki a kicsomagolásának is, letéptem a papírt és tádám ott volt. Van szerencsém bemutatni Őt, a Gépet:
Persze előre nem látott kiadásként kénytelenek voltunk ugyanezen aukciós oldalon szert tenni egy 800 Ft-os asztalra is, mivel máshova nem tudtuk volna elhelyezni. Felújításra szorul azért, de ez az asztal csak az Övé, illetve kettőnké.
És akkor nekiláttam a tanulásnak. Először is regisztráltam egy ingyenes online varrógép tanfolyamra, csak be kellett ütni az internetes keresőbe, több közül lehet választani. Így már tudok befűzni, orsózni, orsót kivenni, betenni. Talpat és tűt cserélni. A többi majd jön magától.
Rengeteg ötlet van a fejemben, mit kellene varrni. Persze szigorúan fizetés után, mert hát nem akarom rögtön taccsra vágni a családi büdzsét az agymenéseimmel. Szépen apránként fogom megvalósítani az ötleteimet.
Na, azért nem tudtam türtőztetni magam és egy mezei turkálóban túrtam magamnak pár párnahuzatot, terítőt és elkészítettem életem legeslegelső varrógéppel készült varrományát, íme a szütyő:



A szakavatott szemek azonnal kiszúrják, hogy tele van hibával, de bátran megmutatom. Persze hogy van hová fejlődnöm, de erről is szól ez a blog.
A szabásmintát és a részletes leírást innen szedtem.
Ez alapján elkészült egy kisebb verzió is, melyet viszont muszáj tökéletesítenem, mert a barátnőimnek szánom ajándékba, azokról majd kerülnek fel fotók. Csak jönne már a fizetés...

2 megjegyzés:

  1. Szeretem hogy azért nem kis fába vágtad a fejszéd rögtön az elején :) Zipzár nem éppen a legkönnyebb a bobin-behelyezés után :) cuki a végeredmény és üdv a gépednek. neve van? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A legjobb, hogy nem is tudtam róla, hogy kaptam zipzárvarró talpat is hozzá, amíg el nem jutottam addig a lépésig :) Nincs neve még...

      Törlés